Een urn is niet alleen een laatste rustplaats voor uw dierbare, het is ook een tastbaar aandenken waarmee u uw verdriet een plaats kunt gaan geven. Met een persoonlijke urn creëert u een uniek gedenkteken waarin uw mooie herinneringen aan de overledene verwerkt worden.

Een urn met gevoelswaarde

Het laten maken van een persoonlijke urn is een emotioneel proces waarbij u uw verdriet onder begeleiding van mij, Astrid Bosveld, zelf vorm geeft. U heeft dan ook alle ruimte om uw verhaal in het gemoedelijke atelier van As Art te vertellen. Het karakter en de interesses van de overledene en uw herinneringen kunt u allemaal bij mij kwijt tijdens het bespreken van de urn.

Het kan zijn dat u al precies voor ogen heeft hoe de urn eruit moet gaan zien. Maar het is geen probleem als dat niet zo is. Aan de hand van uw gevoelens maak ik verschillende ontwerpen en ook die schetsen kunnen aangepast worden. Pas als u een ontwerp goedkeurt, zal de persoonlijke urn precies volgens uw wensen gemaakt worden.

 “Mijn man was graag buiten en genoot van onze tuin met alle vogels. In overleg met Astrid hebben we er dan ook voor gekozen om een levendig beeld van takken en vogels als persoonlijke urn te laten maken. Het eindresultaat is prachtig geworden, net zo levensecht als we hadden gehoopt. Het beeld past precies bij de tuin, maar het past nog meer bij mijn man. Het herinnert me aan alle leuke dingen die we samen hebben meegemaakt. Als ik ernaar kijk ga ik dan ook vanzelf glimlachen. Wat ben ik blij met een gedenkteken dat niet met pijn en verdriet is overladen! Het geeft me dankbaarheid voor alles  wat we samen hadden.”

Het proces van het maken van een persoonlijke urn

Om die reden zit er nooit een tijdspad aan het moment waarop u een persoonlijke urn zou moeten laten maken. Voor de een is dat moment vrij kort na de crematie, een ander is daar pas na enkele jaren aan toe. Iedereen verwerkt het verlies op een eigen manier. Daarom is het ook nooit te laat voor een bijzondere urn.

Het overhevelen van de as

Bij As Art is het overhevelen van de as in de persoonlijke urn een mooi, bijna ceremonieel moment. Het is een gebeurtenis die de aandacht krijgt die het verdient. U kunt daarbij kiezen of u zelf de as wilt overhevelen of dat u dat liever door mij wilt laten doen. Samen brengen wij uw geliefde naar de laatste rustplaats, en ook daarbij is er natuurlijk de tijd voor een lach, een traan en een goed gesprek. Wilt u meer informatie over mijn persoonlijke urnen? Neem dan gerust contact met me op, dat kan zowel telefonisch als via het contactformulier.


vrachtwagen urn

handafdruk brons


duo urn met hartje


Een bronzen urn waarbij handen een hart dragen.


urn hart en handen met olifantje

urn met handen brons

urn met bokshandschoenen

persoonlijke urn-handen-met-wereldbol-as-art-urnen

urn-diamant-brons-as-art

urn-brons-hart-handen-as-art-urnen


urn waarbij bronzen handen een hart dragen van keramiek.

urn van knuffel aap vastgehouden door twee handen

duo urn

urn gitaar

abstracte monumentale urn