Urn handen met hart en olifantje

urn handen met olifantje

Urn handen met hart en olifantje

Deze mooie urn handen met hart en olifantje laat zien dat er veel kan met handen en een hart. De jongen waar deze urn voor gemaakt is was gek op olifantjes dus een mooie kleien olifant mocht niet ontbreken op de urn. De handen zijn de handen van de moeder.

 

urnen met handen

Urnen met handen en een hart spreken veel mensen aan. Dat is logisch, de symboliek is sterk en duidelijk. Het mooie is ook dat de handen de handen van de nabestaande zijn. Ik maak voor ieder urn een mal van de handen van de nabestaanden. De stand van de handen kan aangepast worden op hetgeen gedragen wordt zoals het hart of een bol. Of de positie wordt dusdanig gehouden dat het een mooi geheel geeft. Voor iedereen is dat heel anders en soms is het samen even zoeken naar de juiste positie.

Mal maken.

Zoals gezegd is het zoeken van de juiste positie van de handen erg belangrijk. Het koesterende wat de handen uitdrukken wordt versterkt als de positie van de handen ook klopt bij de persoon. Regelmatig is het zo dat er twee handen van twee mensen wordt gebruikt. Denk bij een kind aan de handen van beide ouders. Maar er zijn ook combinaties met handen van broers en zussen, of de handen van de kinderen. Veelal zijn het twee handen die de urn dragen. Zijn er meer handen die de urn koesteren dan worden deze vaak boven de andere handen geplaatst.

Als de juiste positie is gekozen kan het maken van de mal beginnen. Bij een bronzen urn zal er een mal van siliconen worden gemaakt. Het is een speciale siliconen die op de huid mag worden aangebracht. Bij een urn van keramiek wordt de mal van gips gemaakt.

Het maken van de mal neemt ruim een uur in beslag. Indien er van meerder handen een mal gemaakt moet worden is er uiteraard meer tijd nodig.

Wil je meer voorbeelden zien van handen en harten kijk dan hier