As Art, een klein atelier.

Sinds 2008 maak ik in mijn atelier As Art urnen. Ik maak urnen van keramiek en van brons. Al het werk wordt door mij persoonlijk gedaan en ik werk alleen in opdracht. Er zijn dus geen standaard urnen te vinden bij mij. Mijn atelier bevind zich aan huis, in Valkenswaard (net onder Eindhoven. U wordt hier in alle gastvrijheid en Brabantse gemoedelijkheid ontvangen. Graag vooraf even bellen voor een afspraak.

Begin van As Art

Ik ben begonnen met het maken van urnen na het overlijden van mijn vader. Hoewel de uitvaart prima is verlopen vond ik toch dat er veel onpersoonlijk ging. Mijn vader is overigens begraven en er ligt een klassieke steen op zijn graf. Toch heeft het mij aan het denken gezet en ben ik gaan zoeken naar een veel persoonlijkere vormgeving. Dit kan zowel als graf monument maar ook als urn. In die tijd waren er, zeker voor kleine kinderen, heel weinig mogelijkheden. De meeste urnen zeggen niets over degene die overleden is. Het grootste deel van de urnen zijn standaard urnen die al smasa product gemaakt worden.

As Art nu

In de loop van de tijd is de focus meer op urnen komen te liggen. Een deel van de urnen is gemaakt om thuis, binnen een mooie plaats te geven. Een ander deel is gemaakt voor in de tuin. Doordat ik volledig vrij ben in de vormgeving hoeft de urn en niet uit te zien als een urn. Een groot deel van mijn werk is in het geheel niet herkenbaar als urn. Dit heeft als voordeel dat een buitenstaander niet direct ziet dat er een urn in de tuin of woonkamer staat terwijl voor de nabestaande de vorm juist een meerwaarde heeft omdat deze volledig is afgestemd op degene die is overleden.

Het is altijd mijn streven de urn te maken volledig naar uw wensen. Een klant zei eens “jij maakt de urn zoals ik die voor me zie, je drukt er niet jou eigen stempel als kunstenares op”.  Een mooi compliment want het gaat er niet om wat ik wil, het gaat om wat u wilt en wat bij u past.

Mijn klanten komen vanuit heel Nederland en België. Afstand is relatief, kiezen wat bij u past is  van groter belang. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op met mij. Dat kan telefonisch maar ook via mail of het contact formulier.

 

Astrid Bosveld