Een bijzondere urn voor uw overleden dierbare

Soms moet er iets gebeuren waardoor je je ware roeping leert kennen. Voor mij, Astrid Bosveld, was dat moment het overlijden van mijn vader. Vanaf dat moment wist ik dat je met een bijzondere urn of gedenkteken ook op een persoonlijkere manier met je verdriet om kunt gaan.

Het ontstaan van As Art

De uitvaart van mijn vader was prima, het was alleen allemaal erg standaard. En dat wrong bij mij, want mijn vader was niet standaard. Hoewel mijn vader begraven is en er een klassieke steen op zijn graf ligt, ben ik toch gaan zoeken naar een veel persoonlijkere vormgeving op het gebied van gedenktekens voor overledenen. Zijn afscheid had me aan het denken gezet en ik vond dat zijn nagedachtenis wat meer bij hem zelf moest passen.

In die tijd waren er erg weinig mogelijkheden, vooral voor overleden kinderen. De meeste gedenktekens en urnen zeiden niets over degene die overleden waren omdat ze als massaproduct werden gemaakt. Zodoende ben ik zelf begonnen met het maken van persoonlijke urnen.

“Astrid maakte de urn precies zoals ik die voor me zag, ze liet zich volledig leiden door mijn wensen en ideeën zonder er zelf een eigen stempel op te drukken. Dat maakt deze urn uniek, hij is echt van mij en mijn overleden echtgenote.”

Een bijzondere urn van As Art

Mijn focus is komen te liggen op het maken van bijzondere urnen omdat urnen zo veelzijdig zijn. Ze zijn geschikt om thuis een mooi plekje te geven, maar ze kunnen ook heel goed in de tuin geplaatst worden. Omdat ik helemaal vrij ben in de vormgeving, hoeft een urn vaak ook helemaal niet als een urn herkenbaar te zijn.

Het voordeel daarvan is dat een buitenstaander niet ziet dat er een urn in de huiskamer of tuin staat, terwijl deze voor de nabestaanden juist een meerwaarde heeft. De bijzondere urn zorgt voor herinneringen aan de overleden dierbare. De persoonlijke keuzes en herinneringen die erin verwerkt zijn maken de urn uniek.

De werkwijze

Kenmerkend voor mijn manier van werken is mijn persoonlijke en betrokken benadering, zowel tijdens de besprekingen in mijn atelier als tijdens het werken aan uw bijzondere urn. Als ik de urn aan het maken ben houd ik u altijd op de hoogte van de vorderingen door via WhatsApp foto’s te sturen. Op die manier krijgt u een beeld van het tot stand komen van de urn en is het mogelijk om te overleggen zodat alle details kloppen.

Ik ga regelmatig op zoek naar de juiste kleur voor het glazuur en dan is het nodig om test tegeltjes te maken, die stuur ik u dan toe zodat u de juiste keuze voor het glazuur kan maken. Mijn werk is echt ambachtelijk, iedere urn krijgt de tijd en aandacht die het verdient. Wilt u meer informatie over mijn handgemaakte urnen? Neem dan gerust contact met me op, dat kan zowel telefonisch als via het contactformulier.

Van As Art naar KriAs Creations

In 2019 leerde ik mijn vrouw Kristina kennen, eveneens een creatieve duizendpoot. Beide kunstenares en beide met heel andere specialiteiten. We hebben dus onze krachten gebundeld. Dit vergrootte onze mogelijkheden en de kwaliteit van onze werken. As Art werd officieel KriAs Creations. Echtergezien de website As Art al sinds 2008 bestaat en goed vindbaar is blijft deze behouden.

In 2022 zijn we verhuisd naar Hechtel, een dorp in Belgisch Limburg ongeveer 20 km onder Eindhoven. We wonen in een rustige en bosrijke omgeving. Een ideale omgeving voor een bijzonder atelier.


Astrid Bosveld