As Art, een klein atelier.

Sinds 2008 maak ik in mijn atelier As Art urnen. Ik maak urnen van keramiek en van brons. Al het werk wordt door mij persoonlijk gedaan en ik werk alleen in opdracht. Er zijn dus geen standaard urnen te vinden bij mij. Mijn atelier bevindt zich aan huis, in Valkenswaard (net onder Eindhoven. U wordt hier in alle gastvrijheid en Brabantse gemoedelijkheid ontvangen. Graag vooraf even bellen voor een afspraak.


Begin van As Art

Ik ben begonnen met het maken van urnen na het overlijden van mijn vader. Hoewel de uitvaart prima is verlopen vond ik toch dat er veel onpersoonlijk ging. Mijn vader is overigens begraven en er ligt een klassieke steen op zijn graf. Toch heeft het mij aan het denken gezet en ben ik gaan zoeken naar een veel persoonlijkere vormgeving. Dit kan zowel als graf monument maar ook als urn. In die tijd waren er, zeker voor kleine kinderen, heel weinig mogelijkheden. De meeste urnen zeggen niets over degene die overleden is. Het grootste deel van de urnen zijn standaard urnen die als massa product gemaakt worden.


As Art nu

In de loop van de tijd is de focus meer op urnen komen te liggen. Een deel van de urnen is gemaakt om thuis, binnen een mooie plaats te geven. Een ander deel is gemaakt voor in de tuin. Doordat ik volledig vrij ben in de vormgeving hoeft de urn en niet uit te zien als een urn. Een groot deel van mijn werk is in het geheel niet herkenbaar als urn. Dit heeft als voordeel dat een buitenstaander niet direct ziet dat er een urn in de tuin of woonkamer staat terwijl voor de nabestaande de vorm juist een meerwaarde heeft omdat deze volledig is afgestemd op degene die is overleden.

Het is altijd mijn streven de urn te maken volledig naar uw wensen. Een klant zei eens “jij maakt de urn zoals ik die voor me zie, je drukt er niet jou eigen stempel als kunstenares op”.  Een mooi compliment want het gaat er niet om wat ik wil, het gaat om wat u wilt en wat bij u past.

Werkwijze

Kenmerkend voor mijn manier van werken in de zeer persoonlijke en betrokken benadering. Als ik voor u aan het werk ben houd ik u op de hoogte van de vorderingen. Het liefst middels foto’s die ik per Whatsapp naar u stuur. Op deze wijze krijgt u een mooi overzicht hoe de urn tot stand is gekomen. Ook is het op deze wijze mogelijk om steeds in goed overleg met elkaar te blijven zodat alle details kloppen. Regelmatig ga ik op zoek naar een glazuur met de juiste kleur en is het nodig om test tegels te maken. Deze stuur ik u toe zodat u aan de hand daarvan de juiste keuze voor het glazuur kunt maken. Mijn werk is echt ambachtelijk en dat maakt het zo mooi en bijzonder. Iedere urn krijgt de tijd en aandacht die nodig is.


Uniek is ook echt uniek

Iedere urn die mijn atelier verlaat is een uniek exemplaar. Het hart wordt regelmatig gekozen echter doordat de handen de handen van de nabestaande zijn en er persoonlijke toevoegingen zijn, kleurgebruik anders is blijft er sprake van een unieke urn. Mallen die gemaakt worden voor een bepaald klant gaan verloren en kunnen dus nooit opnieuw gebruikt worden. U bent er dus meer dan zeker van dat de urn ook echt een uniek exemplaar is.


Mijn klanten komen vanuit heel Nederland en BelgiĆ«. Afstand is relatief, kiezen wat bij u past is  van groter belang. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op met mij. Dat kan telefonisch maar ook via mail of het contact formulier.


Astrid Bosveld