Zelf een urn maken

atelier KriAs

U bent een dierbare verloren en u heeft het gevoel alsof u nog iets voor de overledene wilt doen. U voelt zich machteloos na het verlies en uw verdriet heeft nog geen plekje gekregen. Zelf een urn maken voor de overledene is dan voor veel mensen vaak een mooie ondersteuning, ongeacht in welke fase van het rouwproces u zich ook mag bevinden.

“Tijdens het ziekteproces van mijn man was er zoveel waar we geen enkele invloed op hadden… Er was veel zorg in huis en alles ging ontzettend snel, ik voelde me compleet machteloos. Nu ik zelf een urn voor hem maak, geeft me dat het gevoel dat ik toch nog iets voor hem kan doen. Ik voel me nu sterk genoeg om het laatste stukje zelf af te ronden.”

Zelf een urn maken

Wilt u zelf een urn maken? Dat kan. Wij bieden een unieke all-inn ervaring voor het maken van een urn in combinatie met een overnachting in ons eigen bos.

In de loop der jaren merken wij dat het een enorme toegevoegde waarde heeft als mensen zelf de urn maken voor hun overleden dierbare. Door zelf actief mee te werken is de urn veel meer ondersteunend aan het rouwproces.

Het maken van een urn neemt twee a drie dagen in beslag, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de urn. Een derde dag, 1 a 2 maanden later, is nodig voor het glazuren van de urn.

Workshop met overnachting

Het maken van de urn vergt vaak twee dagen en is intensief. Daarom bieden wij de mogelijkheid om te overnachten in ons eigen bos in een grote tent (7 meter diameter), groot genoeg om ruim met een heel gezin te verblijven. Toilet, wastafel en mogelijkheid voor een BBQ en kampvuur zijn aanwezig.

Indeling van de tweedaagse:

dag 1:

  • ontvangst rond tien uur in ons atelier met koffie en thee
  • kennismaking en ruimte voor uw verhaal en bespreken van de wensen en ideeën voor ontwerp
  • start werkzaamheden
  • lunch
  • rond 18.00 uur afronden eerste dag

dag 2

  • 8.00 a 8.30 ontbijt
  • verder werken aan de urn
  • lunch
  • rond 18.00 uur afronden

De urn moet na het boetseren drogen. Dit dient langzaam te gebeuren om het risico op barsten te verminderen. Als het droog is wordt het gebakken op een temperatuur van 1020 graden. Er wordt dan contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor het glazuren van de urn. Dit neemt ruim een halve dag in beslag. Bij ingewikkelde urnen een dag. Na het glazuren wordt de urn opnieuw gebakken en voorzien van een passende deksel. De urn is dan klaar en kan worden opgehaald. Het overhevelen van de as kunt u bij ons doen maar u kunt het ook zelf thuis doen of door de uitvaart begeleider laten doen.

contactformulier.