Zelf een urn maken, een bijzondere ervaring.

U kunt bij mij ook zelf een urn maken voor uw dierbare. Door zelf de urn te maken bent u enorm betrokken bij het hele proces. Mijn ervaring is dat dit mensen enorm kan ondersteunen in het rouw proces. Een klant vertelde “tijdens het ziekte proces van mijn man was er veel wat we niet in de hand hadden, alles ging zo snel, er was veel zorg in huis, ik voelde me zo machteloos. Nu ik zelf de urn voor hem maak geeft het me het gevoel dat ik toch nog iets voor hem kan doen, dat ik het laatste stukje wel zelf kan afronden”. Maar naast een urn kunt u ook een gedenk teken maken. Bijvoorbeeld indien uw dierbare is begraven en u graag thuis een mooi gedenkteken wilt hebben. Ook dan kunt u hiervoor bij mij terecht.

Ervaring met boetseren is in het geheel niet nodig. Ik help en begeleid u hier volledig in. Vaak merk ik dat mensen in het begin wat onwennig en voorzichtig zijn en steunen op mijn kennis en ervaring maar gaandeweg steeds meer zelf gaan doen. Dat is altijd heel mooi om te zien.

Werkwijzen bij zelf een urn maken.

Wilt u zelf de urn maken dan maken we daarvoor een afspraak in mijn atelier. We werken meestal twee dag delen achter elkaar met daar tussen een lunch. Over het algemeen zijn er twee a drie dagen nodig om de urn te maken, af te werken en te glazuren. Tussen het afwerken en glazuren zit enige tijd omdat de urn moet drogen en gebakken moet worden.

Alle afspraken worden uiteraard in overleg gemaakt. Wilt u meer weten neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op.

Indien u liever mij de urn laat maken kan dat uiteraard ook. BijĀ  Persoonlijke urnen ziet u voorbeelden van urnen die volledig door mij gemaakt zijn. Laat u inspireren door de voorbeelden op de site. Wilt u iets heel anders vraag dan naar de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken.

Hieronder een foto impressie van het zelf maken van een urn. Voor deze urn is het favoriete speeltje uitvergroot nagemaakt zodat daar de as in bewaard kan worden.