Urn diamant, brons

urn diamant brons

Urn diamant, brons

Deze urn diamant is uitgevoerd in brons en staat buiten. Door de vormgeving ziet de urn er in het geheel niet uit als een urn. Voorbijgangers zien een prachtig beeld staat. Dierbaren weten dat het een urn is.

Deze urn is gemaakt voor een jongen in de adolescentie. De vormgeving is tot stand gekomen door gesprekken met de ouders en broer. In deze gesprekken vertelden ze wie hun zoon/broer was, wat was specifiek voor hem en welke beeldtaal past daar bij. Naar aanleiding van deze gesprekken ben ik gaan ontwerpen en gaandeweg werd het beeld steeds duidelijker. Het was de wens het beeld op een grote steen te zetten.  Deze steen is door de familie uitgezocht. Om te zorgen dat het beeld precies zou aansluiten op de steen is er een replica gemaakt van de steen in gips. Hierop heb ik de urn geboetseerd.

De familie is diverse malen komen kijken tijdens deze fase van boetseren, ze wilde graag de vorderingen volgen zodat ze steeds betrokken bleven bij de tot totstandkoming van de urn.

Het brons in in twee kleuren gepatineerd waardoor de diamant er mooi uit springt.

 

Brons

Ik werk graag met brons. Het is een mooi ambachtelijk proces. Het hele proces, van het maken van de mal tot en met de afwerking heb ik in eigen beheer waardoor ik de kwaliteit kan bieden die ik wil. Voor een deel van het werk maak ik gebruik van de kunstenaarswerkplaats De Beeldenstorm in Eindhoven.

Op de website van de beeldenstorm vindt u een uitleg over de cire perdu methode die ik gebruik bij het maken van bronzen urnen.

Deze urn is een voorbeeld van de vele mogelijkheden die brons biedt. Omdat iedere urn in overleg met de nabestaande wordt gemaakt is iedere urn uniek en aangepast aan de persoonlijke wensen. Laat hetgeen u hier ziet een bron van inspiratie zijn en schroom niet contact op te nemen om uw wensen te bespreken. Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Nog meer voorbeelden van persoonlijke urnen klik hier