Urn hart met handen en kikker

urn brons hart handen

Urn hart met handen en kikker

Deze bronzen urn, urn hart met handen en kikker,  is uitgevoerd in brons. De urn is voor een jong kind. De handen zijn een hand van de vader en een hand van de moeder. Het kikkertje op het hart is het lievelings-knuffel van het kind. Doordat de urn is uitgevoerd in brons is er veel meer detaillering te zien in de handen. Voor het maken van de urn is een sileconen mal gemaakt van de handen van de ouders in de positie waarin zij het hart wilde vasthouden. Vanuit deze mal is het was model gemaakt.

Voor het hart is eerst een hart van klei gemaakt. Van dit hart in klei is een gipsen mal gemaakt. Deze gipsen mal is gebruikt om een was model te maken van het hart.

Het kikkertje is een verkleinde replica van de echte knuffel. Deze is zorgvuldig nagemaakt met klei waarna er een mal van is genomen voor een was model.

Voor het hart, de handen en kikker zijn gietmallen gemaakt om het in brons te gieten. Na het gieten zijn de losse onderdelen afgewerkt, gepatineerd (op kleur brengen van brons) waarna het samen is gevoegd tot een geheel. Het hart is hol en dient als as drager. Aan de achterzijde van het hart bevind zich de opening welke wordt afgesloten met een bronzen deksel.

Brons

Ik werk graag met brons. Het is een mooi ambachtelijk proces. Het hele proces, van het maken van de mal tot en met de afwerking heb ik in eigen beheer waardoor ik de kwaliteit kan bieden die ik wil. Voor een deel van het werk maak ik gebruik van de kunstenaarswerkplaats De Beeldenstorm in Eindhoven.

Op de website van de beeldenstorm vindt u een uitleg over de cire perdu methode die ik gebruik bij het maken van bronzen urnen.

Deze urn is een voorbeeld van de vele mogelijkheden die brons biedt. Omdat iedere urn in overleg met de nabestaande wordt gemaakt is iedere urn uniek en aangepast aan de persoonlijke wensen. Laat hetgeen u hier ziet een bron van inspiratie zijn en schroom niet contact op te nemen om uw wensen te bespreken. Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Tijdens het hele proces blijf ik in contact met de klant zodat deze het proces kan volgen. Indien gewenst zijn tussentijdse afspraken mogelijk om te kijken hoe het werk vordert.