Hart met handen en roos.

Deze urn hart met handen en roos is uitgevoerd in brons. In eerste instantie zou de urn buiten komen staan wat de keuze voor brons logisch maakt. Maar ook heeft brons al voordeel dat de details van de handen veel mooier zijn. Uiteindelijk heeft de urn een hele mooie plaats in huis gekregen.

Een roos

Tijdens het eerste gesprek gaf meneer aan dat hij graag iets met een roos wilde bij het hart. Niet precies een roos op het hart maar een roos er naast. Een mooie uitdaging want nog niet eerder had ik een roos in brons gemaakt. Ik zag twee opties, een roos boetseren van was of een echte roos dompelen in was. Ik ben aan het experimenteren gegaan en na een bosje rozen proberen kreeg ik de slag te pakken met als resultaat een mooie roos van brons met de blaadjes aan de steel erbij.

Handen en hart

Meneer wilde graag alle as bijeen houden en dus is er gekozen voor het grote hart. ik heb mallen van harten in verschillende groottes. Voor de handen heb ik een siliconen mal gemaakt van de handen van meneer. De kunst is om de handen lange tijd in de juiste vorm en positie te houden. Het maken van de mal neemt even wat tijd in beslag. Hoe beter het lukt de handen in positie te houden hoe mooier de mal en hoe mooier het eind resultaat.

Voor het patineren is gekozen om de handen een bruin patina te geven en het hart een groen patina op een donkere onder kleur. De roos heeft een groen patina. Het is een prachtig geheel.

Brons

Ik werk graag met brons. Het is een mooi ambachtelijk proces. Het hele proces, van het maken van de mal tot en met de afwerking heb ik in eigen beheer waardoor ik de kwaliteit kan bieden die ik wil. Voor een deel van het werk maak ik gebruik van de kunstenaarswerkplaats De Beeldenstorm in Eindhoven.

Op de website van de beeldenstorm vindt u een uitleg over de cire perdu methode die ik gebruik bij het maken van bronzen urnen.

Deze urn is een voorbeeld van de vele mogelijkheden die brons biedt. Omdat iedere urn in overleg met de nabestaande wordt gemaakt is iedere urn uniek en aangepast aan de persoonlijke wensen. Laat hetgeen u hier ziet een bron van inspiratie zijn en schroom niet contact op te nemen om uw wensen te bespreken. Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Tijdens het hele proces blijf ik in contact met de klant zodat deze het proces kan volgen. Indien gewenst zijn tussentijdse afspraken mogelijk om te kijken hoe het werk vordert