Urn handen met hart, brons

urn-brons-hart-handen-as-art-urnen

Urn handen met hart, brons

Deze urn handen met hart brons is een zeer fraai uitgevoerde urn in brons waarbij de handen van de nabestaande het hart dragen. Het hart dient als as drager waardoor op mooie wijze het koesteren van de overleden dierbare od het op handen dragen wordt gesymboliseerd. Het hart is anders gepatineerd dan de handen waardoor er een mooi contrast ontstaat tussen beide wat het geheel versterkt.  Op het hart twee tranen die hoogglans zijn gepolijst.

Voor het maken van deze urn is eerst een mal gemaakt van de handen met een speciale siliconen die huidvriendelijk is. Vanuit de mal is een was model gemaakt waarna de gietmal voor het brons gemaakt is. Het hart en de handen zijn apart van elkaar gemaakt en afgewerkt zodat ieder detail goed afgewerkt kon worden. Daarna zijn beide delen samen gevoegd en op kleur gebracht.

Brons

Ik werk graag met brons. Het is een mooi ambachtelijk proces. Het hele proces, van het maken van de mal tot en met de afwerking heb ik in eigen beheer waardoor ik de kwaliteit kan bieden die ik wil. Voor een deel van het werk maak ik gebruik van de kunstenaarswerkplaats De Beeldenstorm in Eindhoven.

Op de website van de beeldenstorm vindt u een uitleg over de cire perdu methode die ik gebruik bij het maken van bronzen urnen.

Deze urn is een voorbeeld van de vele mogelijkheden die brons biedt. Omdat iedere urn in overleg met de nabestaande wordt gemaakt is iedere urn uniek en aangepast aan de persoonlijke wensen. Laat hetgeen u hier ziet een bron van inspiratie zijn en schroom niet contact op te nemen om uw wensen te bespreken. Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Tijdens het hele proces blijf ik in contact met de klant zodat deze het proces kan volgen. Indien gewenst zijn tussentijdse afspraken mogelijk om te kijken hoe het werk vordert.