Urn hart met handen en traan

urn hart met handen en traan

urn hart met handen en traan

Deze urn, urn hart met handen en traan, is deels in brons en deels in keramiek uitgevoerd. De handen zijn uitgevoerd in brons. Brons is een prachtig materiaal en omdat er gewerkt wordt met een siliconen mal geeft het een zeer gedetailleerde afdruk van de handen.

De wens was een hart om de volledige as te bewaren. Uitgevoerd in brons zou het geheel vrij zwaar maken en dus is er gekozen om het hart uit te voeren in keramiek.

Ik heb lang gezocht naar het juiste glazuur wat een brons-achtige uitstraling geeft en mooi combineert met de handen.  Bij keramiek is het normaal gebruikelijk om gebruik te maken van een goudluster, echter dit glazuur blijkt niet goed te combineren met de goudluster. Omdat de tranen er echt uit moesten springen zijn ze belegd met bladgoud.

Aan de achterzijde van het hart bevind zich de opening welke wordt afgesloten met een deksel. Deze is een deel van het hart en is in dezelfde kleuren geglazuurd waardoor het een geheel vormt.

 

Brons

Ik werk graag met brons. Het is een mooi ambachtelijk proces. Het hele proces, van het maken van de mal tot en met de afwerking heb ik in eigen beheer waardoor ik de kwaliteit kan bieden die ik wil. Voor een deel van het werk maak ik gebruik van de kunstenaarswerkplaats De Beeldenstorm in Eindhoven.

Op de website van de beeldenstorm vindt u een uitleg over de cire perdu methode die ik gebruik bij het maken van bronzen urnen.

Deze urn laat zien dat brons en keramiek prachtig combineren.  Omdat iedere urn in overleg met de nabestaande wordt gemaakt is iedere urn uniek en aangepast aan de persoonlijke wensen. Laat hetgeen u hier ziet een bron van inspiratie zijn en schroom niet contact op te nemen om uw wensen te bespreken. Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Nog meer voorbeelden van persoonlijke urnen klik hier

Tijdens het hele proces blijf ik in contact met de klant zodat deze het proces kan volgen. Indien gewenst zijn tussentijdse afspraken mogelijk om te kijken hoe het werk vordert.