Urn met handen brons

urn handen brons

Urn met handen brons

Deze urn met handen brons symboliseert de hand van de zoon in de hand van de vader. Een beeld wat voor de zoon erg belangrijk is. Gezien de vader was overleden is de broer van vader gevraagd om model te zitten zodat er een mooie hand afdruk kwam.

De urn is in brons uitgevoerd. Er is voor deze urn een mal van siliconen gemaakt van de handafdruk van beide heren. De handen rusten op een sokkel van brons die tevens dient als as-houder. De as-houder is bedoeld voor een deel van de as, geheel volgens de wens van deze jonge man.

Het brons is gepatineerd met een bruin patina wat het geheel een mooie natuurlijke uitstraling geeft.

Brons

Ik werk graag met brons. Het is een mooi ambachtelijk proces. Het hele proces, van het maken van de mal tot en met de afwerking heb ik in eigen beheer waardoor ik de kwaliteit kan bieden die ik wil. Voor een deel van het werk maak ik gebruik van de kunstenaarswerkplaats De Beeldenstorm in Eindhoven.

Op de website van de beeldenstorm vindt u een uitleg over de cire perdu methode die ik gebruik bij het maken van bronzen urnen.

Deze urn is een voorbeeld van de vele mogelijkheden die brons biedt. Omdat iedere urn in overleg met de nabestaande wordt gemaakt is iedere urn uniek en aangepast aan de persoonlijke wensen. Laat hetgeen u hier ziet een bron van inspiratie zijn en schroom niet contact op te nemen om uw wensen te bespreken. Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Nog meer voorbeelden van persoonlijke urnen klik hier

Tijdens het hele proces blijf ik in contact met de klant zodat deze het proces kan volgen. Indien gewenst zijn tussentijdse afspraken mogelijk om te kijken hoe het werk vordert.